Нова измама: лъжат дупничани за безплатното саниране
Нова измама: лъжат дупничани за безплатното саниране / © DarikNews.bg, архив

Измама със собствениците на апартаменти, чийто блокове са одобрени за безплатно саниране, върви в Дупница.

Представители на "фирма за саниране" (такива все още не са избрани) са обикаляли собственици на апартаменти в жк. Бистрица с обяснението, че се налагат укрепителни дейности, за които са нужни няколко хиляди лева. Парите не се поемали от Националната програма, а са за сметка на собствениците.

"Измамниците са обяснили, че ако парите не се съберат и не им се предоставят, банката, финансираща дейността, ще развали договора и ще им бъдат взети апартаментите. Това е нов вид измама и призоваваме хората да не се поддават на подобни лъжи и манипулации.

Представиха новата програма за саниране

Абсолютно никакви пари, под каквато и да било форма не трябва да се заплащат на никой и от никой. Обследванията също приключиха. В момента тече процедура по избор на фирми, които ще санират блоковете и последващите посещения ще бъдат задължително с представител на община Дупница. Ако подобни измамници се появят с някаква форма на искане на средства за санирането, сигнализирайте 112. Пак повтарям, че нито една дейност не касае плащане от страна на собствениците, защото всичко е напълно безплатно", коментира кметът на община Дупница инж.Методи Чимев.

От общината започнаха уведомяването на домоуправителите с предупреждение за този нов вид измама.