НДСВ поиска ревизия на антикризисната програма на правителството
НДСВ поиска ревизия на антикризисната програма на правителството / Sofia Photo Agency, архив
НДСВ поиска ревизия на антикризисната програма на правителството
32359
НДСВ поиска ревизия на антикризисната програма на правителството
  • НДСВ поиска ревизия на антикризисната програма на правителството

Партия НДСВ поиска публичен отчет и ревизия на антикризисната програма на правителството и да се потърси отговорност от министъра на вътрешните работи за щетите, породени от хаоса с издаване на документи за самоличност. Това са само две от предложенията, които партията щяла да направи, ако беше в парламента, съобщи председателят й Христина Христова.

Партията поиска и до края на годината всеки месец министърът на финансите да отчита пред парламента изпълнението на бюджета. НДСВ има предложения и за бюджета за догодина, съобщи Милен Велчев, член на политическия съвет на жълтите.

„Да не се увеличават данъци, акцизи, осигуровки и такси. Да бъдат заложени не повече от две или три приоритетни политики. Всички знаем, че ако има 10 приоритета, значи няма нито един приоритет. За нас тези приоритети трябва да бъдат преди всичко реформиране на двете най-големи осигурителни системи – пенсионната и здравната. Реформите в тези две социални системи трябва да бъдат широко обсъдени заедно с бюджета и правителството да поеме конкретен ангажимент за осъществяването им с конкретни срокове, за конкретни стъпки, да се поеме ангажимент за по-сериозни инвестиции в образование, наука и инфраструктура. Да бъде реализиран ангажиментът и по-скоро националният приоритет – България да влезе в Шенген”, каза още Велчев.