МС с награда в конкурса Мистър/мисис икономика 2006
МС с награда в конкурса Мистър/мисис икономика 2006 / netinfo
Министерският съвет получи награда в конкурса "Мистър/мисис икономика 2006" в раздела за цялостен принос в развитието на националната икономика. На церемония тази вечер наградата – статуетка на скулптора Ставри Калинов "Рибарят и златната рибка", получи министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

Министерският съвет е номиниран за приноса България да е пълноправен член на Европейския съюз от 1 януари 2007 г. без предпазни клаузи, с минимален за ЕС корпоративен данък от 10 на сто. Номинацията е и за провежданата от правителството разумна и балансирана политика в областта на икономиката, съобщиха организаторите на конкурса. Министър Овчаров посочи, че резултатите, които постигна България, в никакъв случай не са заслуга само на Министерския съвет, а се дължат и на заслугите и активността на частния бизнес и подкрепата от Народното събрание.

Победител в конкурса в категорията за принос в развитието на българската индустрия е председателят на Българската асоциация за информационни технологии Златко Златков. Със статуетка в категорията за принос в развитието на небанковия финансов сектор беше отличена Бистра Илкова, изпълнителен директор на Българската фондова борса.

Единайсетият национален конкурс се организира от списание "Икономика" и Асоциацията на индустриалния капитал в България.