„Луфтханза Техник” получава сертификат за инвеститор първи клас
„Луфтханза Техник” получава сертификат за инвеститор първи клас / netinfo

Немският гигант „Луфтханза Техник” ще получи сертификат за инвеститор първи клас чрез смесеното си дружество с „Българска авиационна група” „Луфтханза Техник София”, съобщиха от Българската агенция за инвестиции. Компанията за ремонт и поддръжка на самолети ще инвестира над 35,2 милиона лева в новия си център в София.

Инвестицията е в дълготрайни активи със срок на реализация до три години. 95 на сто от парите ще бъдат вложени в сгради и техническо оборудване. В центъра ще се ремонтират самолети Еърбъс А 320 и Боинг 737.

Процесът на преговорите между двете компании е продължил близо две години, като немското дружество е избрало България заради възможностите за минимизиране на разходите у нас. Предприятието за поддръжка на самолети ще се изгради на територията на летище София, на вече съществуващ хангар, който ще бъде реновиран за около 20 милиона евро.

Центърът ще открие близо 350 работни места за висококвалифицирани кадри. Пускането в експлоатация е планирано за месец октомври тази година.