/ Thinkstock/Getty Images
"Топлофикация София" започва спиране на парното в столицата. От дружеството напомнят, че след приключването на отоплителния сезон започва кампанията за отчитане на уредите за дялово разпределение и изготвянето на изравнителните сметки. В тази връзка Топлофикация призовава клиентите си да осигурят достъп до всички жилища, включително и до апартаментите, в които отоплителните тела не се използват или са свалени.
 
Столичната топлофикация обяви края на отоплителен сезон 2016-2017-та. От дружеството посочват, че започва общото спиране на парното, защото са изпълнени задължителните условия за преустановяване на топлоподаването, а именно три последователни дни със средноденонощна температура над + 12 градуса и тенденция за затопляне на времето.

"Топлофикация-София" с извънреден отчет на общите топломери
 
Служители на "Топлофикация София" ще се свържат с директорите на детските градини, училищата и болничните заведения, за да се уточни кога да бъде спряно отоплението там. Парното в съответната сграда може да остане включено при желание на живущите в нея до посочена от тях дата, но не по-късно от 30 април. За тази цел е необходимо решение на Общото събрание на етажната собственост, на основание на което упълномощено лице подава заявление в обслужващия топлорайон.
 
"Топлопфикация София" напомня още, че след приключването на отоплителния сезон започва кампанията за отчитане на уредите за дялово разпределение и изготвянето на изравнителните сметки. Дружеството призовава клиентите си да осигурят достъп до всички жилища, включително и до апартаментите, в които отоплителните тела не се използват или са свалени. Проверката и отчетът на всички уреди и на водомерите за топла вода дава възможност на топлинните счетоводители да изготвят бързо и коректно изравнителните сметки и да не се налага те да бъдат преработвани поради по-късни отчети в отделни жилища, посочват от столичната топлофикация.

Окончателно и въпреки протестите: Парното, топлата водата и токът поскъпват
 
От там допълват, че клиентите имат право на две дати за безплатен отчет на уредите от топлинните счетоводители, като посещението на едната от тези дати задължително трябва да бъде в извънработно време. Ако нямат възможност да осигурят достъп до жилището в тези дати, хората могат да се свържат с топлинния си счетоводител и да заявят дата за индивидуален отчет, тя, обаче, се заплаща според ценоразписа на съответната фирма.