Капон: Трябва актуализация на бюджета заради излишъка
Капон: Трябва актуализация на бюджета заради излишъка / netinfo

Държавният бюджет трябва да бъде актуализиран, за да се направи разпределение на излишъка от 4 милиарда лева, каза в Сливен Мария Капон, председател на „Единна народна партия” и независим народен представител. Според нея тройната коалиция се държи заради излишъка и актуализацията на бюджета ще бъде тест за левицата.

„Когато има актуализация може да се говори за всяка програма поотделно, да се реши коя е по-важна от другите и средствата да се разпределят целесъобразно”, каза Мария Капон. Тя смята, че част от парите трябва да отидат за актуализация на бюджета на здравната каса и индексация на клиничните пътеки. Друга част от средствата може да бъде заделена за намаляване на осигурителната тежест или инфраструктурни проекти.

Трябва да се постави рамка за разпределение на излишъка, така че той да помогне при високата инфлация и покачването на цените на горивата, допълни Капон. Тя прогнозира, че инфлацията до края на годината ще достигне 30%.

Председателката на ЕНП е в Сливен по повод провеждането на среща-запознанство на членовете на всички клубове от общината. В град Сливен те са четири. Изградени са структури в Нова Загора, Твърдица и в селата Тополчане, Горно Александрово, Ковачите, Злати войвода, Жеравна и Самуилово.

До месец и половина предстои създаване на клубове в Община Котел, в град Кермен, село Сотиря и сливенския ромски квартал „Надежда”. Партията има над 90 организации в страната с над 13 000 члена. Официалното откриване на централата на ЕНП ще бъде през септември в столицата, в сградата на „малката полиграфия”.