И тази седмица „Кремиковци няма избран инвеститор
И тази седмица „Кремиковци няма избран инвеститор / снимкa: Sofia Photo Agency

Шейх от Оман се е интересувал от покупката на „Кремиковци”, но след като се е запознал със състоянието на предприятието се е отказал, научи Дарик. Заместник-министърът на икономиката Нина Радева потвърди информацията. Тя съобщи още, че тази седмица също ще завърши без да бъде избран оператор за металургичния гигант. По думите й остава интересът и на бразилската CSN и на украинската „Смарт груп". Други инвеститори не са проявявали сериозен интерес.

„Бразилците са наели тук правна кантора, консултантска фирма и те от тяхно име участват в изготвянето на различни варианти на документите, които се подготвят”, каза Нина Радева. По същия начин е и със „Смарт груп", допълни заместник-министърът. „Аз никога не съм се ангажирала с крайни срокове. Никой не е поставял краен срок, в който да се даде отговор и не знам как си го представяте този отговор", категорична бе Радева.

Във връзка с готвените от синдикатите протести в „Кремиковци" на 3 февруари, ако до тази дата не бъде избран стратегически инвеститор за комбината, Радева каза, че това е тяхна отговорност.

Относно срещата преди около месец с шейх от Оман, заместник икономическият министър каза, че интересът е бил съвсем повърхностен. „Очевидно информацията, която получиха за състоянието на комбината, не ги е удовлетворила и те се оттеглиха", допълни заместник-министърът на икономиката.