Германските управляващи партии готвят предложения за регулация на пазарите
Германските управляващи партии готвят предложения за регулация на пазарите / снимка: EPA/BGNES

Всяка от партиите в германското правителство подготвя предложения за по-съществено регулиране на финансовите пазари, като първите от тях ще бъдат представени в идните седмици според информация в днешния германски печат, цитирана от Франс прес.

"В партията ми се засилват съмненията в способността на пазара да регулира сам нещата", посочва пред германския в. "Фракфуртер рундшау" депутатът Ото Бернхард, натоварен с финансовите въпроси в парламентарната група на Християндемократическия съюз (ХДС).

Според него през есента ХДС смята да представи конкретни предложения, главно за промяна в счетоводните правила, така че да стават видни всички рискове в баланса на компаниите, както и "скритите ходове в дъщерните им фирми или фирми, служещи за параван".

Под ръководството на финансовия министър Пеер Щайнбрюк предложения подготвя и работна група на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) - партньор на ХДС в управляващата коалиция, отбелязва всекидневникът. Вчера пред депутатите Щайнбрюк също изрази мнение, че пазарът не е способен да се саморегулира.