Дянков иска да закрие Държавния резерв
Дянков иска да закрие Държавния резерв / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Дянков иска да закрие Държавния резерв
46708
Дянков иска да закрие Държавния резерв
  • Дянков иска да закрие Държавния резерв

В сряда финансовото министерство ще внесе проект в Министерския съвет за закриване на агенция "Държавен резерв и военновременни запаси", обяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в Капитан Андреево. Той добави, че това е структура с доказана неефективност и закриването й ще спести 80-90 млн. лв. годишно на държавата, а в момента в резерва работят около 600 души.

Министрите нямат право да се оплакват от предвидените за ведомствата им средства от новия бюджет, тъй като в голяма част от тях има възможности за допълнителни приходи. Който се оплаква, може да си търси друга работа, никой не се е родил министър, каза още Дянков.

Финансовият министър съобщи още, че ще изпрати писма до всички кметове на общини в страната за намаляване състава на администрациите им с 15 %. Който откаже няма да получи допълнителни плащания през годината, обясни финансовият министър.

Днес той откри строителната площадка на последния участък от автомагистрала "Марица", представляващ 3.4 км подходен път към ГКПП Капитан Андреево. Възложител на проекта е Министерството на финансите. Участъкът е включен във втория проект за улесняване на търговията и транспорта, финансиран от Международната банка за възстановяване и развитие и съфинансиран от държавния бюджет.