Даниела Петкова: Не са източвани пари от Доверие
Даниела Петкова: Не са източвани пари от Доверие / netinfo

„Не коментирам клюки и клевети. Подобни лъжи могат да се опровергаят само с документи, а ние сме представили такъв на сайта на компанията. Той е официално подписан от нашата банка-депозитар. Там се вижда, че инвестициите, които бяха тиражирани като източване на фонда, не просто не са такива, но и са донесли около 1,5 милиона лева печалба на осигурени лица".

Това коментира Даниела Петкова пред Нова телевизия по повод слуховете за източването на фонд „Доверие".

Запитана каква е причината за оставката ѝ като шеф на фонд „Доверие", Даниела Петкова поясни, че вече са оповестени причините.

„Нямам притеснения, нормално е да си подадем оставките. Не сме били в контакт с новите собственици. Всеки нов собственик има право на нов мениджмънт", каза тя.

„Всеки ден ние уведомяваме комисията по финансов надзор. Изпращаме всяка транзакция, дори за една стотинка, от пенсионните фондове. Не може да не направи впечатление, че при такъв контрол, успешно приключена инвестиция от 2011 г. изведнъж става обект на актове от комисията по финансов надзор, които се оповестяват в дадени медии и служат за основа на тази клеветническа кампания. ", допълни Петкова.