CEZ възстановява разликата от януарските сметки за ток
CEZ възстановява разликата от януарските сметки за ток / netinfo

В сметките за месец февруари битовите клиенти в Западна България ще бъдат компенсирани за разликата от няколко стотинки в януарските сметки за консумирана електроенергия, съобщиха от CEZ.

Разликата беше получена при прилагането на цените без ДДС до третия знак, определени от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/.

За пример разликата, която се получава вследствие на прилагането на цени без ДДС до третия знак, е 0,11 лв. за сметка от 35,00 лв. Сумата, която ще бъде приспадната на клиентите, ще бъде посочена в отделен ред на февруарската сметка за електроенергия.

С цел запазване на крайните цени с ДДС, ДКЕВР потвърди предложения от CEZ – „Електро” България подход при фактурирането на електроенергията, консумирана от битови потребители да се прилагат цени без ДДС до петия знак след десетичната запетая.

Фактурите за консумирана електрическа енергия ще запазят реквизитите и визията на януарските фактури, в които за първи път бяха отразени промените, свързани с разделянето на цената на електроенергията и въвеждането на акциз. /БГНЕС/