БСП: Реформаторската страст за власт е неутолима
БСП: Реформаторската страст за власт е неутолима / снимка: БГНЕС

Очевидно реформаторската страст за власт е неутолима, заяви заместник-председателят на ПГ на "БСП лява България" Атанас Мерджанов на брифинг в кулоарите на парламента.

Кадровият погром, извършван от министъра на икономиката Божидар Лукарски, продължава, коментира Мая Манолова. По думите й са скандални уволненията и новите назначения в Агенцията за малки исредни предприятия, в която били уволнени седем от общо 53-ма служители. Там, наред с главния секретар на агенцията и шефове на дирекции, се уволнява и технически персонал, включително и шофьори, коментира Манолова. Тя обясни, че новоназначеният изпълнителен директор Мариета Захариева е ръководен кадър на СДС-Красно село. Освен това, по информация на Манолова, Захариева била страна по граждански договор, сключен от бившия директор на агенцията Николай Стоянов, а сега си връщала жеста, като сключвала същия "кух" договор със Стоянов, с разрешениeто на Лукарски.

Според Манолова Захариева е подготвила и нов устройствен правилник и според него се въвежда длъжността заместник-изпълнителен директор, като този пост бил определен за
Николай Стоянов. Така че тандемът, който е източил чрез кухи граждански договори агенцията за малки и средни предприятия, отново се връща на власт, но в разменени роли, обобщи Манолова.

Според нея уволнените от Агенцията за малки и средни предприятия са хора със стаж в администрацията, а новоназначените са без никакъв опит в администрацията
Няма как да не бъдем притеснени от тези смени, защото агенцията ще разпределя милиони левове на малките и средни фирми, заяви Мая Манолова. Според нея работодателски организации са сезирали вицепремиера Меглена Кунева за назначенията. Няма как тези кадрови смени да не са известни и на премиера Бойко Борисов, каза тя.

Източник: БТА