Борисов: Усещам, че руските туристи ще се върнат догодина
Борисов: Усещам, че руските туристи ще се върнат догодина / снимка: БГНЕС, архив

Руските туристи догодина ще се върнат. Това каза, че усеща министър-председателят Бойко Борисов.

„Убеден съм, че това, което е разказал Дейвид Камерън на колегите в Европа, а и това, което ще каже по-късно през декември, се чува доста по-силно, отколкото, ако ние го кажем", коментира Борисов, припомняйки посещението на британският премиер в края на миналата седмица у нас и впечатленията му от охраната на границата с Турция.

Чакаме 1.5 млн. руски туристи за Лято 2016

„Комините няма значение дали са в България, в Китай или в Германия - озоновата дупка е една. Виждате какви катаклизми по света се случват, а когато се случи в София, веднага излизат и казват „отводнителните съоръжения не били добри". Сутринта гледах Англия - там и стадионите са им наводнени. Когато паднат 50 - 60 литра дъжд, няма система, която да може да ги поеме. Това се случва все по-често и все по-масово, трябва защитните ни механизми да са много по-силни", коментира още Борисов.

Парламентът прие окончателно Бюджет 2016

Премиерът засегна и темата за бюджета:

„Нашият бюджет, в колкото и тежко време да го приехме, отговаря на сферата на образованието, на сферата на сигурността, на НАТО, на сферата на социалните плащания. Ако сме живи и здрави, догодина мисля, че ще вървим към 1,5% бюджетен дефицит. Това е изключително важно за стабилността и за кредитните рейтинги, които страната получава. Що се отнася до контрабандата, всички виждате, че се постигна много. Убеден съм, че ще съберем повече пари следващата година", каза още Борисов и добави, че вече му е докладвано, че НЕК излиза месечно на печалба.

При какви условия вече ще можем да остъкляваме терасите

Той коментира и въпросите, свързани със санирането:

„Малко внимание се обръща на енергийната ефективност, милиарди левове се дадоха по тези програми. Понеже е хубаво, не се отразява много. Санирането е безплатно, всичко правим. Остана само да мием прозорците на хората след саниране".

„Много е важно да не надскачаме егото си, да не си поставяме ултиматуми и да не се плашим всеки ден, защото в нашите региони много бързо се развиват процесите и стават неуправляеми. Търпеливо, равномерно, без много да подскачаме, сме си свършили работата. Повече търпение, повече толерантност", призова премиерът.

Източник: БГНЕС