Борисов: Приходите от горивата са със 7 процента повече

/ БГНЕС
Само месец след заработването на новия център за борба с контрабандата на горива премиерът Бойко Борисов се похвали със 7-процентов ръст на приходите от легалната им продажба. Това се случи в началото на днешното правителствено заседание, което започна с 30-минутно закъснение, заради обсъждането и отчитането на успеха на управляващите.

Борисов размаха пръст към сектора с горивата да излязат на светло, иначе - арести
 
Новината за няколко процента ръст на приходите от продажбата на горива стигна до премиера по време на традиционната му седмична оперативка с ръководителите на службите и агенциите, която се провежда преди заседанието на правителството. И въпреки че обсъждането на това постижение забави началото на заседанието с половин час, пред министрите и журналистите Бойко Борисов го обобщи лаконично:
 
„Забавих се, но важното е, че от горивата приходите са 7 процента повече. Така че мерките действат. Благодаря ви!“

Видеонаблюдение слага край на контрабандата на горива

Цитираните от премиера мерки включват действащия от месец Център за борба с контрабандата на горива, в който координирано работят служители на МВР, данъчните, митниците и ДАНС.
 
Целта на новосъздаденото звено беше обявена отново от министър-председателя, в началото на февруари.
 
„По този начин ще покажем какво се прави, за да спрат тези басни, които се говорят и за да можем да кажем, че така, както с цигарите, контрабандата от 34 процента я сведохме до 5 процента“, посочи Борисов.

За три дни над 30 акта в борбата срещу срещу сивия сектор при горивата

Тогава стана ясно и, че контрабандният център разполага с 24-часово видеонаблюдение, а записите от него се пазят, в случай че се наложи проверка.