BMW ще „свети” с интелигентни фарове
BMW ще „свети” с интелигентни фарове / netinfo

Сериите 5 на BMW (Бе Ем Ве) ще бъдат оборудвани с интелигентни фарове, който автоматично настройват разпределението на светлината при различните скорости в града и на магистралата, обяви германската компания, цитирана от ДПА.

При каране в градски условия със скорост под 50 км/ч.фаровете имат по-широк спектър за разпознаване на обекти от лявата страна на пътя. При шофиране на магистрала фаровете имат по-дълъг обсег и по-интензивно осветяване от лявата страна, съобщава BMW, предаде БТА.

Когато се активират жълтите фарове (за мъгливо време) те осветяват по-широк спектър, като светлината се разпространява в по-близък план при скорост до 70 км/час.

В допълнение към приспособяемото осветяване, предложено в пакет с различните фарове, системата е свързана с управлението и скоростта на автомобила.

Два сензора на предното стъкло постоянно измерват нивото на осветеността и автоматично изпращат сигнал до електронната система на колата и при необходимост включват фаровете. По избор сериите 5 на BMW могат да бъдат снабдени с

помощна осветителна система. Фаровете автоматично се включват от дълги на къси, когато има голямо движение в градските райони. Може да бъде включена и система за нощно виждане. Тя разпознава вички обекти, излъчващи топлина от животни и хора на разстояние от 300 метра, като препраща образа на монитора на навигационната система в автомобила.