/ Деян Герговски
210 български туристи за малко да останат без подслон в Черноморец. Казусът стигна до министъра на туризма Николина Ангелкова, която лично съдейства за решаването на проблема. Сред туристите е имало и деца.

В следобедните часове министър Ангелкова била уведомена по телефона от ръководителка на групата, че в хотел в града отказват настаняване на танцьори, пристигнали за участие във фестивал. Причината според ръководството на хотела била, че туроператорът, който организирал престоя, не бил заплатил стари задължения към тях.

Рекламата определя и профила на туристите

Министър Ангелкова веднага информирала за казуса председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов и спешно отпътувала за Черноморец. Към хотела поел и екип инспектори от Главна дирекция "Туристическа политика" на министерството.

На място пристигнал и Константин Райков, член на Комисията за защита на потребителите. Спешната проверка на Министерството на туризма показала, че туроператорът имал застраховка, удостоверението му в Националния туристически регистър е от 2005 година.

България очаква рекорден брой туристи през лятото

Хотелът отговарял на изискванията, установила проверката на експертите. След проведените на място преговори хотелиерът настанил групата туристи, независимо от старите задължения на туроператора, и ще си търси по съдебен ред невъзстановените средства.
БТА