„Дарик” с конкуренция на „Неделя 150”
„Дарик” с конкуренция на „Неделя 150” / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Паола Хюсеин, 9.10.2011, в.24 часа

„Дарик радио” пусна конкурентно предаване на гърба на „Неделя 150” - марката на „Хоризонт”, през уикенда.

„Неслучайни срещи” е рубриката на частното радио, чийто първи брой се излъчи миналата неделя. Прави го журналистката Петя Царевска, която кани гости в студиото си, за да разговаря с тях. И точно тук е разликата с БНР. „Неделя 150” е свръхактуално и представя тезите и мненията на героите от седмицата - независимо дали са политици, обществени лица или хора, свързани с културата.

В „Неслучайни срещи” отново ще има известни личности, но не само. И разговорите с всеки гост няма да са свързани основно с работата му. Дори напротив, идеята е чрез тях да се разказват истории. Понякога ще чуваме и историите на позабравени хора или на никому неизвестни лица.

Новото предаване се излъчва от 9.30 до 11 ч.

Междувременно „Дарик” спря едно друго свое известно предаване - криминалното „Афера”, малко преди началото на предизборната кампания. Причината е, че 16-те регионални станции на радиото излъчват по-дълга самостоятелна програма, в която правят нов тип дебати за местните избори, обясни програмният директор Константин Вълков. На практика задават на всички кандидати за кмет по 10 или 20 еднакви въпроса.

Дали случайно, или не, но докато вървят предизборните предавания, двамата автори и водещи на предаването напуснаха „Дарик” по различни причини. Богдана Лазарова вече месец е на нова позиция - началник на кабинета на шефа на Върховния административен съд.

Колегата й Николай Христов пък се премести от понеделник в „Хоризонт”. Там вече работи и съпругата му Светослава Кузманова, също репортер на „Дарик” доскоро.

Затова частната медия търси журналисти, които ще могат да поемат „Афера” след изборите.