БНТ и Дарик радио се обединяват за „Денят започва с витамин”
БНТ и Дарик радио се обединяват за „Денят започва с витамин” / снимка: Sofia Photo Agency, архив

3.08.2011, в.Новинар

За втора поредна година в разгара на лятото БНТ и Дарик радио обединяват усилия в името на успешния, тонизиращ, забавен, но и полезен за зрителите сутрешен блок. Стартът на съвместната продукция ще бъде даден днес, 4 август, в 8.45 ч. на езерото „Ариана”. Водещите Жени Марчева, Михаил Дюзев и Драгомир Симеонов ще посрещат с пресни плодове ранобудните зрители и слушатели на „Денят започва с витамин”.

От 8 до 26 август „Денят започва с витамин” ще бъде веднага след новините в 7.00 часа и ще продължава до 9.00 ч. В предаването зрителите и слушателите ще могат да видят и чуят актуалните политически и социални теми, едновременно в телевизионния и радиоефира. Любопитните теми и забавните гости също ще бъдат част от лятната програма на двете медии.

Между 8 и 12 август денят ще започва с витамин от Варна. Телевизионното студио на БНТ и радиостудиото на Дарик ще се пренесат на плажа в морската столица. Директно от пясъка, близо до вълните, водещите Жени Марчева от БНТ и Михаил Дюзев от Дарик радио ще посрещнат своите събеседници.

От 15 до 26 август срещата в ефира между БНТ и Дарик ще се реализира от студио 5 на Националната телевизия и студиото в София на радиото. През тези две седмици Жени Марчева ще си партнира с Драгомир Симеонов. По време на съвместния сутрешен блок на БНТ и Дарик зрителите и слушателите ще видят и чуят много материали, които репортерите на двете медии ще реализират заедно.
Рубриката „Телепортер” ще разкаже за знакови събития, визуализирани с кадри от архива на БНТ.

Зрителите и слушателите ще познават годината, в която те са се случили, на живо в ефир. Те ще могат да споделят и личните си спомени от съответната година.

Рубриката „В името на селото” ще представи репортажи за села със странни имена, а в „Закуска с Дарик” кореспондентите на БНТ и Дарик радио ще покажат как се приготвят едни от най-интересните ястия, типични за различните краища на България.

И още в „Денят започва с витамин”: нестандартни места, на които хората поставят съобщения, в рубриката „Какво пише на стената” и възрастни обясняват на децата си какво означават различни думи в рубриката „Азбучно детско лято”.