/ iStock/Getty Images
Културни институти и читалища в Ямбол организират до края на юли различни летни занимания за деца и ученици.

Всеки делничен ден Астрономическата обсерватория и планетариум предлага обучение за ученици от 8 до 16 години на тема "Запознаване с мисиите на международната космическа станция и с планетите от Слънчева система".

"В света на приказките" и "Забавна наука" са озаглавени летните дейности с деца през работните дни в Регионалната библиотека "Георги Ст. Раковски".

Служители на Общинския детски комплекс ще занимават децата от 7 до 11 години със зумба фитнес и балет и с уроци по компютърна презентация и графика.

Културните институти в Ямбол организират летни занимания за деца

Тази седмица народно читалище "Пробуда - 1909" ще проведе конкурс за рисунка за деца от 10 до 15 години под наслов "Моята лятна ваканция", както и турнир по шах.

Народно читалище "Умение-2003" привлича малките читатели с обсъждане на художествена литература и изготвяне на читателски дневници. Децата ще рисуват, моделират и апликират и ще гледат образователни и анимационни филми.

Народно читалище "Зора-1945" също организира занимания по интереси в Арт ателието от поредицата "Рисувам приказка" и в своя клуб "Приказно и любопитно".
БТА