/ iStock/Getty Images
Културните институти в Ямбол организират през седмицата различни летни занимания за деца и ученици, съобщиха от Общината.

Всеки делничен ден Астрономическата обсерватория и планетариум предлага обучение за ученици от 8 до 16 години на тема "Запознаване с мисиите на МКС и с планетите от Слънчевата система".

Астрономическата обсерватория в Ямбол с летни занимания за деца

"В света на приказките" и "Забавна наука" са озаглавени летните дейности с деца през работните дни в Регионалната библиотека "Георги Ст. Раковски". Служители на Общинския детски комплекс ще занимават децата от 7 до 11 години със зумба фитнес и балет.

зи седмица народно читалище "Пробуда - 1909" ще проведе конкурс за рисунка за деца от 10 до 15 години под наслов "Моята лятна ваканция", както и турнир по шах.
Народно читалище "Умение-2003" ще привлича малките читатели с обсъждане на художествена литература и изготвяне на читателски дневници.

Децата ще могат да рисуват, моделират и апликират и да гледат образователни и анимационни филми. Народно читалище "Зора-1945" също организира занимания по интереси в своето Арт ателие под наслов "Рисувам приказка" и в клуб "Приказно и любопитно".