/ iStock/Getty Images
Община Тунджа организира за шести път лятно обучение на бъдещи първокласници, съобщиха от общинския пресцентър. Инициативата е по проект „Желани пространства", финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

„Лятното училище" започна от 1 август в селата Хаджидимитрово и Завой, ще бъде с продължителност един месец и ще обхване две групи по 15 деца. Общо 30 деца на възраст 6 и 7 г., ще участват в интерактивни ролеви игри, образователни занимания и др. Под формата на групови и индивидуални консултации специалисти ще подпомагат и насърчават подготовката на родителите и на бъдещите първокласници.

Проектът не е само шанс за децата за по-добра подготовка за училище, но и възможност за реализация на педагозите. Своята първа работа като учител по проекта получи Мариана Василева от с. Козарево, която наскоро завърши бакалавърска степен по специалността „Предучилищна педагогика и логопедия“.

Тя е получила еднократно финансово стимулиране като ученичка, носител е на стипендия, връчена от досегашния заместник-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин, а тази година получи еднократна финансова подкрепа от общината като студент четвърти курс.
БТА