/ iStock/Getty Images
Митнически служители задържаха 4085 кг контрабандни билкови сексуални стимуланти и хранителни продукти при проверка на товарен автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

Агенция

Камионът с чужда регистрация е пристигнал на Митнически пункт "Лесово" на 23 ноември, на входящо трасе от Турция, управляван от молдовски гражданин. Шофьорът е декларирал, че превозва групажна стока от Турция за Русия.

Иззеха близо 12 кг таблетки виагра в пощенски пратки в София

Митническите служители селектират превозното средство за щателна митническа проверка, при която между декларираните стоки са открити недекларирани 7700 опаковки по 240 грама паста и 125 опаковки по 230 грама паста с различни надписи - и двата продукта са сексуални билкови стимуланти.

Агенция

В товара са открити също и недекларирани 5100 опаковки по 400 грама орехова паста и 700 броя продукт от пчелен мед в опаковки по 240 грама. Недекларираните общо 13 625 опаковки с контрабандно пренасяни продукти са иззети. Според първоначалната експертиза от вещо лице, тяхната стойност е в размер на 165 699 лева.

По случая е образувано досъдебно производство за стокова контрабанда, което се провежда от разследващ митнически инспектор и под надзора на Окръжна прокуратура-Ямбол.