/ iStock/Getty Images
Близо 2 милиона лева ще бъдат инвестирани в детска градина „Щастливо детство“ в Ямбол.

Това съобщи на пресконференция заместник-кметът Васил Александров. Сред гостите на пресконференцията бяха изпълнителите на строително-монтажните дейности, строителния надзор и представители на различни институции от града, съобщиха от Общината.

Сградата е построена през 1976 г. и за тези 48 години такъв цялостен основен ремонт не е извършван, а само частични ремонти, обясни началникът на отдел „Европейско финансиране и програми“ и ръководител на проекта Галя Караджова.

Отново ще събират такси за паркиране в централни улици на Ямбол

Инвестицията се финансира по процедура „Модернизация на образователна среда“ по Националния план за възстановяване и устойчивост чрез Европейския съюз, а срокът за изпълнение е до 15 юли 2025 г.

Занималните ще бъдат основно обновени и модернизирани. Ще бъдат осигурени безопасна среда за 120-те деца, посещаващи детската градина, както и по-добри условия за работа на персонала.

Ямбол получи близо 10 млн. лв. от държавата за нова портна зала и ремонти на улици

Предвидените строително-ремонтни дейности включват още въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата, ремонт на покрив, ремонт на ВиК и ел. инсталации, подмяна на осветителни тела, подмяна на старата дървена дограма, монтиране на система за автоматизация и контрол на топлоснабдяването, дейности по конструктивното укрепване на сградата, осигуряване на достъп за лица с увреждания и други с цел придобиване на цялостен обновен облик на сградата.

Проектът предвижда и обновяване на материалната база чрез закупуване на ново модерно обзавеждане и оборудване за помещенията в сградата на детска градина „Щастливо детство“.

По време на ремонта е създадена организация и децата от 3 до 7-годишна възраст да посещават другата сграда, в която са яслените групи.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня