Жители на с.Баница се жалят от кмета си
Жители на с.Баница се жалят от кмета си / Дарик Враца - архив

Жители на село Баница се оплакали от кмета Любен Нинов по време на приемната на общински съветници от БСП, каза на редовото заседание на местния парламент Васил Драганов. По този повод той отправи питания към кмета на община Враца инж. Николай Иванов.

„Останахме потресени от изнесените данни за произвола, който си позволява кмета на Баница Любен Нинов. Хората твърдят, че Любен Нинов използва басейна, но никой не знае има ли договор, кой плаща консумативите, отговарят ли на изискванията билетите, които се продават за басейна? По време на приемната селяните разказали, че Нинов си е направил малък язовир чрез преградна стена на реката по шосето за с.Мало Пещене, ползвайки техника от БКС, която е извикал „за нуждите на селото“. На същото място кметът ползва терени за зеленчукови градини, на които са работили работници и от „аварийките” по социални програми. Използвани са и материали /тротоарни плочки, които са демонтирани от улиците/. Затова искаме отговори от кмета на общината“, заяви Васил Драганов.

Конкретните питания към инж. Николай Иванов са:

Има ли договор с общината за ползване на басейна в с. Баница? С кого е сключен и какъв е наема? Кой плаща консумативите за басейна /ток и вода/? Отговарят ли на изискванията билетите, които се продават за басейна?

Направил ли си е язовир Любен Нинов чрез преградна стена на реката по шосето за с.Мало Пещене? Ползвана ли е техника на БКС при изграждането? Ползвани ли са работници от „аварийките” по социални програми? Използвани ли са материали /тротоарни плочки, които са демонтирани от улиците/ за изграждане на преградната стена?

 

Жителите на Баница очакват отговори на поставените въпроси и решаване на проблемите, допълни Васил Драганов.