Затварят пътни участъци в Община Видин до утре сутрин
Затварят пътни участъци в Община Видин до утре сутрин / Община Видин

Това бе решено на заседание на Общинския кризисен щаб, който се събра днес заради продължаващата усложнена зимна обстановка. Най-много проблеми през изминалата нощ са създадени от снегонавяванията. Скоростта на вятъра е била до 10 метра в секунда.  Бедстващи селища и хора обаче в общината няма. В град Видин се почистват улици, кръстовища, пешеходни зони и се разхвърля сол. Институциите работят в добра координация и поддържат непрекъсната връзка помежду си.

От дирекция „Социално подпомагане“ съобщиха, че 10 души са приютени в Дома за временно настаняване в с. Гомотарци. Във видинската болница „Св. Петка“ са осигурени необходимите условия и грижа за пациентите. Седем души от общо 12, които са на хемодиализа, са в лечебното заведение, а останалите са настанени при близки. От Центъра за спешна медицинска помощ срещат затруднения с придвижването на линейките, което става трудно заради снегонавяванията на места. Поради авария е било прекъснато електрозахранването за кратко в с. Градец и в няколко жилищни кооперации във Видин, но повредата е отстранена своевременно. Водоподаването навсякъде е нормално.

Затварят пътни участъци в Община Видин до утре сутрин
netinfo

Кметът на Община Видин Огнян Ценков обобщи обстановката, като излезе с предложение да бъдат затворени няколко участъка от четвъртокласната пътна мрежа заради снегонавяванията. Това са разклоненията до селата Въртоп (Дунавци-Димово), Гайтанци (Дунавци-Димово), Ивановци (Видин-Димово), Жеглица (Видин-Димово), по пътя Видин-Гъмзово към с. Майор Узуново, участъкът от с. Покрайна до с. Гомотарци.

По-късно със заповед на кмета на Община Видин бе разпоредено пълно затваряне на посочените участъци за времето от 18.00 ч. на 8.01.2017 г. до 6.00 ч. на 9.01.2017 г. Документът е публикуван в официалната интернет страница на общината. В заповедта се посочва, че при възникване на извънредна ситуация и необходимост от оказване на медицинска помощ и др., се създават екипи под ръководството на РС ПБЗН и на разположение е дежурна снегопочистваща машина от поддържащата участъка фирма.

Затварят пътни участъци в Община Видин до утре сутрин
netinfo

Кметовете на населените места на територията на общината подават информация за зимната обстановка в щаба на всеки два часа и ще сигнализират веднага при спешни случаи.