Засякоха над 10 000 врачани да карат с превишена скорост
Засякоха над 10 000 врачани да карат с превишена скорост / Дарик Враца и Община Враца

Над 10 000 са регистрираните случаи на шофиране с превишена скорост в община Враца за изминалите осем месеца на годината. Общо установените нарушения на правилата за движение по пътищата са 15 346. Катастрофите само в общината са 317, като от тях 51 са тежки. Загиналите са седем, а ранените – 67. Стряскащите данни изнесе кметът на Враца Калин Каменов, а поводът е провеждащият се днес Европейски ден без загинали на пътя, в който Общината е партньор. Съорганизатори на кампанията за региона са Областната дирекция на МВР във Враца, БЧК – Враца, областната администрация и най-голямата транспортна фирма в региона.

Денят се отбелязва днес и в тези 24 часа ще бъде проведена специализирана полицейска операция, при която ще се следи за каране с превишена скорост. Днес в реално време ще се предоставя информация за случващото се по време на операцията. Данните от нея ще бъдат публикувани на официалния сайт на МВР като ще се обновяват на всеки час.

Във връзка със зачестили сигнали за движение с несъобразена скорост, Община Враца предвижда изменение в „Наредбата за организация и безопасност на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците“.

Засякоха над 10 000 врачани да карат с превишена скорост
netinfo

Новите изисквания забраняват извършване на демонстрационни маневри, (т.нар. дрифтове), гонки при управлението на МПС и всякакъв вид управление, създаващо предпоставка за пътно-транспортни произшествия.

Общинска администрация подготвя и проект за поставяне на видеонаблюдение на територията на общината. „Апаратурата ще бъде обособена на ключови кръстовища и опасни участъци, с възможност за заснемане на номерата на автомобилите. Обмисляме и поставяне на камери, които да следят за превишена скорост. Скоро очакваме да пристигне и репатриращият автомобил, който ще отстранява неправилно паркиралите превозни средства в града“, допълни кметът Калин Каменов. „Смятам, че с общи усилия ще съумеем да въведем респект към правилата и законите на Община Враца“, заяви още кметът на Враца.

Повече по темата в предаването Дарик Северозапад днес след 10 часа.