По случая има заподозрян
18-годишно момче от ромския квартал на Монтана  - "Огоста", е било застреляно в гориста местност край града. Инцидентът е станал във вторник по обед. Момчето било в гората заедно с дядо си, с когото събирали дърва. Възрастният човек подал сигнал за случилото се. 

Към 12,30 часа в полицията в Монтана е получен сигнал за простреляно момче в местността Младата ливада в землището на областния град.

Следови кучета са открили заподозрения за убийството в Монтана

Криминалистите са установили, че е стреляно три пъти като един от изстрелите е пронизал в главата младежа, който по това време е преминавал през местността с каруца, заедно с дядо си. Момчето е починало на място. По неофициална информация инцидентът се е случил по време на бракониерски лов в гората. Има заподозрян по случая, казаха от прокуратурата за Дарик. Той е задържан.

Задържаният е открит недалеч до мястото на престъплението, след претърсване на гората и местността на убийството "Пъстренеца" със следови кучета, извикани за случая от поделението за обучение на водачи на следови кучета в Берковица. В колата на задържания е намерен газов пистолет, но все още не е ясно дали е стреляно с него.

Гледайте във видеото какво разказаха роднините на убитото момче пред NOVA