Празник в Димово
Празник в Димово / Десислава Крумова
В община Димово, втората по големина в област Видин, отбелязаха Денят на християнското семейство със съвместна инициатива на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца и възрастни с увреждания и Дневния център за стари хора. Директорът на двата общински центъра Татяна Тодорова разказва с много ентусиазъм и вяра за усилията на екипа да съживят дейността на общинската структура:

„Отскоро сме партньори с Българска хранителна банка, Български червен кръст и местното читалище. Предлагаме и мобилна услуга - доставка на храна по домовете за хората с увреждания, които не могат да дойдат на място и да си вземат топло ядене“, обяснява Тодорова. Потребителите на центъра за социална рехабилитация са 40 на брой и са хора само от територията на община Димово.

21 ноември е Денят на християнското семейство: традиции и поверия (ВИДЕО)

Директорът на двата общински центъра разказва, че хората в тях работят активно с трудотерапевт и с много оживление, и радост са се подготвяли за Деня на християнското семейство и за посрещането на децата от местната детска градина: „Бяха приготвили домашни сладки и питка за малките гости, което е част от трудотерапията на децата и възрастните хора с увреждания...“, разказва Татяна Тодорова.

Децата от подготвителната група поздравиха потребителите на двата центъра със стихотворения и песни за семейството и предизвикаха сълзи на умиление у хората. А възрастен  човек от центъра от своя страна ги поздрави със стихотворение-лично творчество,  посветено на семейството. Гост на тържеството беше и заместник кмета по хуманитарните дейности в община Димово Анелия Лилова.