Врачанският кмет изпрати писмо до директора на Булгаргаз
Врачанският кмет изпрати писмо до директора на Булгаргаз / netinfo

Писмо до изпълнителния директор на “Булгаргаз” ЕАД с копие до министъра на икономиката и енергетиката изпрати кметът на Враца инж. Тотю Младенов. В него той настоява „Булгаргаз” и „Топлофикация” – Враца да положат усилия заедно за намиране на друго решение, което да е съобразено с техните делови интереси и с интересите на другите заинтересовани страни – фирми и граждани.

Съществуващото напрежение в отношенията между „Булгаргаз” и „Топлофикация - Враца” и евентуалното преустановяване на доставката на природен газ към врачанското топлофикационно дружество ще засегне сериозно стопанските интереси на още двама от големите работодатели в града - „Вратица” ООД и „Центромет” АД, които са изрядни партньори на доставчика и са изправени пред риск да спрат производството си.

Според кмета на града социалният мир във Враца е застрашен, тъй като освен спирането на производството на двете големи предприятия „непрекъснато в Община Враца се получават молби, жалби и обаждания от граждани, които са изрядни платци към „Топлофикация - Враца” и са силно притеснени за отоплението си през предстоящия есенно-зимен сезон”, се посочва още в писмото.