цветни композиции - архив
цветни композиции - архив / netinfo
През този месец в Община Враца започна извършването на мероприятия за поддържане на зелената система в града, съобщиха от институцията. Сред дейностите, които са заложени в графика са отзимяване, окопаване и подхранване на розариумите в града и възстановяване на живите плетове на пл. „Руски“. Средствата, които са заделени в бюджета на Общината за поддържане на зелената система, са 180 000 лв.

През април ще стартира работата по оформянето на храстите, храстовите групи и живите плетове в града, както и възстановяването на тревните площи по бул. „Никола Войводов“ и Централната градина пред Съдебната палата.

Приоритет е премахването на опасни дървета, кастренето и оформяне на короните на дърветата по булевардите „Никола Войводов“, „Втори юни“, „Хр. Ботев“ и „Васил Кънчов“, както и в района около жп гарата и други части на града.  Всички дейности ще се извършват от „БКС-Враца“ ЕООД, на основание на сключен договор с Община Враца. За тази дейности са предвидени 60 000 лв.

За поредна година пешеходната зона на бул. „Никола Войводов“ ще бъде аранжирана с висящи вази. Според метеорологичните условия, ще започнат и дейности по окосяване на тревните площи във Враца. За целта градът е разделен на четири зони за поддръжка, според кратността на косенето.

Тази година през май ще се извърши и подмяна на цветята в цветните фигури с летноцъфтящи видове. Всички дейности по поддържането на зелената система във Враца се провеждат според климатичните условия.