Видин осигури топла храна за бедните
Видин осигури топла храна за бедните / Дарик

Обществена трапезария ще бъде изградена във Видин. Това ще стане по проект по линия на Министерството на труда и социалната политика. Трапезарията ще подпомага самотно живеещи лица, скитащи и бездомни, както и семейства, получаващи минимални доходи, като задоволи потребностите им от храна през зимния период.

Предвижда се и обслужване на хора със специфични хранителни нужди като диабетици. Общата продължителност на проекта ще е 4 месеца. В трапезарията се предвижда да бъдат обслужени 120 човека в зимния период.

Общата стойност на проекта е близо 20 000 лева. За удобство на гражданите храната ще се осигурява на две места във Видин - на ул."Горазд" № 23 в СОУ "Св.св. Кирил и Методий" и на ул."Росица" № 16 в кв. „Нов път".

Партньори по проекта са Регионален работен клуб "Инициативи и партньорства за хора с увреждания - северозападен планов район", Дружество на диабетиците и Съюз на слепите в България.

В обществената трапезария ще се приготвя топла храна за обяд. Поднасянето на храната ще се извършва на място в трапезарията или в домашни условия, ако по здравословни причини гражданите, които се обслужват нямат възможност да посещават трапезарията.