Видин - фестивал
Видин - фестивал / Община Враца
Кметът на Видин Огнян Ценков отиде на място, за да види как върви подготовката за Първия летен фестивал, който започва на 4 август. На сцената, обособена на шлеп в река Дунав, събитието ще бъде открито официално в 21 часа, а началото ще поставят оперните представления „Мантията“ и „Джани Скики“ от Пучини. Ценков изрази удовлетворението си от организацията и добрата съвместна работа между Община Видин и Софийска опера и балет. И отбеляза, че благодарение на общите усилия и ентусиазъм е вдъхнат живот на един уникален проект. Видинският кмет призова гражданите и гостите на града ни да посетят спектаклите по време на фестивала, за да се насладят на оперното и балетно изкуство. Той допълни, че продължава продажбата на билети на обявените в афиша каси, като в деня на откриването на фестивала желаещите ще могат да си закупят билети и на място преди представлението.

Видин - фестивал
Община Враца

Както на шлепа, така и в крепостта „Баба Вида“, където  ще се играе детската опера „Шегобишко на Острова на чудесата“, се провеждат усилени репетиции за предстоящите спектакли. Най-малките зрители ще разберат поуките от една мъдра приказка за приятелството и необикновените приключения на любознателно и обичащо да пътешества дете. Пред очите им ще оживеят екзотични картини от далечен остров, на който се случват чудеса. Една от сцените ще се изиграе на лодка в река Дунав и след това действията се развиват на различни места в крепостта „Баба Вида”.  Зрителите също ще станат част от представлението и ще се потопят в непознати светове.

Видин - фестивал
Община Видин

От началото на другата седмица ще започне изграждането на сцената и трибуните пред Стамбол капия за балетните спектакли „Лебедово езеро“ и „Зорба Гъркът“, предвидени за 11,12 и 13 август.

Видин - фестивал
Община Видин


 
Община Видин