Търсят решение за кожния диспансер
Търсят решение за кожния диспансер / DarikNews.bg - архив

Съвместна работна среща организират зам.-областният управител Борислав Банчев и председателят на Общински съвет – Враца Малина Николова по проблеми, свързани с финансирането на лечебните заведения в област Враца. Дискусията ще се проведе на 8 април от 14.00 часа в Заседателната зала на Община Враца. Срещата е провокирана от докладна, внесена в Общински съвет – Враца от д-р Григор Томов, в която той изразява притесненията си за бъдещето на лечебното заведение.

Покана за участие е отправена до областния управител на област Враца инж.Венцислав Василев, до кмета на Враца инж. Николай Иванов, до директора на РЗОК – Враца Светозар Симеонов, до директора на РЗИ – Враца д-р Анета Ставрова, до управителя на ЦКВЗ д-р Григор Томов, както и до председателите и членовете на постоянните комисии към Общински съвет – Враца по здравеопазване и социални дейности, по стопанска дейност и инвестиционна политика, по финанси и бюджет.

Шест са точките в дневния ред. Работната среща ще бъде открита от зам.-областния управител Борислав Банчев и от председателя на местния парламент Малина Николова. Директорът на РЗОК – Враца Светозар Симеонов ще представи информация за общия размер на средствата за Област Враца за финансиране на държавните и общинските лечебни заведения за болнична помощ и общинските центрове от бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2012, 2013 и 2014 година, както и сравнителен анализ за размера на средствата, предоставени по лечебни заведения /държавни, общински, частни/ в Област Враца за 2012 и 2013 година.

Симеонов ще запознае участниците в дискусията с  критериите за разпределение на средствата през 2014 година и размера на определените средства по лечебни заведения за първото тримесечие на 2014 година.

Информация за Разрешително за откриване на отделение за лечение на кожно-венерически заболявания в МБАЛ „Христо Ботев”АД – Враца, структура на отделението: брой легла - използваемост за първото тримесечие на 2014 година, численост на персонала ще бъде представена от директора на РЗИ – Враца д-р Анета Ставрова.

Управителят на ЦКВЗ д-р Григор Томов ще запознае присъстващите с начина на финансиране на кожния диспансер за 2012 и 2013 година и ще направи сравнителен анализ с размера на определените средства за първото тримесечие на 2014 година.

Членовете на постоянни комисии при Общински съвет – Враца ще могат да поставят своите въпроси по всички представени данни и справки.

 

Очаква се дискусията да приключи с изводи и предложения за финансирането на „ЦКВЗ – Враца” ЕООД.