/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу непълнолетни лица за извършено от тях престъпление. Тримата обвиняеми били ученици в 10-ти клас в Криводол, като поддържали приятелски отношения помежду си.
        
Жена отива на съд за катастрофа със загинал велосипедист

Около обяд на 20 март 2018 г. единият от тях е имал уговорка с ученичка в 7-ми клас, да се срещнат в двора на необитаемо училище в с. Галатин с цел интимна близост. По време на сексуален контакт между двамата във външната тоалетна дошли още двама. След изразено от нея съгласие „да прави секс“ и с другите две момчета, те реализирали намеренията си.
        
Шофьор, прегазил двама мъже на пешеходна пътека, отива на съд

В същия ден момичето споделило преживяното с приятелката си. По-късно ученичката разказала за случилото си и на братовчедката си, обаче обременена от чувството за страх, прикрила истината пред нея, като обяснила, че била насилствено принудена да се съвкупява с тримата момчета. Това мотивирало нейната близка да се обърне за съдействие към органите на полицията.
        
Съдът глоби майка за грубо отношение към малолетната й дъщеря

Впоследствие, в хода на предприетата оперативно-издирвателна и процесуална дейност, тя признала, че е излъгала за наличието на насилие. Тя уточнила, че сама е поискала сексуалните контакти с обвиняемите, които били осъществени без каквато и да е физическа или психическа принуда спрямо нея.
        
Мъж отива на съд, заради опит за подкуп на полицаи

Предстои делото срещу тримата обвиняеми ученици да продължи в съда. Макар и непълнолетни, но като са разбирали свойството и значението на извършеното и са могли да ръководят постъпките си, се съвкупили с лице, ненавършило 14-годишна възраст.

Предвид малолетната възраст на пострадалата, съвкуплението с нея е престъпление, независимо от нейното съгласие за сексуалния контакт.
Апелативна прокуратура София