/ Thinkstock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И. А. за предизвикано от нея пътно-транспортно произшествие, причинило смъртта на мъж. Обвиняемата е правоспособен водач от 1977 г., като има множество административни нарушения на Закона за движение по пътищата.

Шофьор, прегазил двама мъже на пешеходна пътека, отива на съд

На 14 декември 2017 г. жената пътувала с лек автомобил „Опел“ от Враца за Криводол. В района на път III - 101 тя шофирала със скорост 65 км/ч. По същото време там се движел велосипедист - В. П. , с около 10 км/ч. Мъжът нямал светлоотразителна жилетка, както и поставен отзад на ППС червен светлоотразител. 

Обвиняемата не забелязала В.П. и без да намалява скоростта на движението, ударила с предната дясна част на автомобила задното колело на велосипеда. Мъжът се плъзнал по капака на „Опел“-а, след това се ударил в предното стъкло и тавана, като бил отхвърлен вдясно на пътя в канавката.

Мъж отива на съд, заради опит за подкуп на полицаи

Шофьорката спряла автомобила и отишла при пострадалия велосипедист, напръскала го по лицето с вода и съобщила за инцидента на телефон 112. Пристигналият на място лекарски екип констатирал смъртта на В. П.

Съдът глоби майка за грубо отношение към малолетната й дъщеря

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че мъжът е починал вследствие на съчетана травма - черепно мозъчна, гръдна и счупване на тялото на шести шиен прешлен. В трупа на пострадалия е установена алкохолна концентрация 1,66 %. Предстои делото да продължи в съда.