Тагарински: РЗС не подкрепяше безрезервно кабинета Борисов
Тагарински: РЗС не подкрепяше безрезервно кабинета Борисов / Дарик

Вече независимият депутат Марио Тагарински обяви, че липсата на категорична подкрепа от страна на „Ред, законност и справедливост" за правителството на Бойко Борисов е сред основните причини да напусне парламентарната група на партията.

Ето какво каза още той за неадекватната, според него, политика на РЗС, както и за разменените през последните дни остри реплики с хора от ръководството на политическата формация.

„Не се бори с прасе, защото ще се изцапаш. Това е една сентенция на Конфуций, която има продължение. Каква е разликата между този, който се бори с прасето и самото прасе - това, че на прасето му доставя удоволствие. След изборите има дясно управление на България.

Ние декларирахме, тогава, категорична подкрепа за правителството на Бойко Борисов, премиер на Република България, категорична и безрезервна, и без условия. Каква беше практиката обаче? Имаме дълбоко разминаване във визията, принципите за водене на политика, в начина на действие - изключително, според мен, и не само според мен неадекватен, некоректен към партньорите и особено към риториката и методите на прилагането на подобна политика, ако мога да я нарека „политика".

Когато дадеш дума на свой партньор, нормално е ако имаш някакви възражения относно неговите действия, да си кажем кривиците, да седнем заедно, да ги обсъдим и след това да ги правим публично. Иначе започва да намирисва цялата работа на един шантаж. Оттук нататък като народен представител, представлявайки тази част от избирателите, които гласуваха ясно и категорично за дясно управление, ще подкрепям дясното управление и правителството на Бойко Борисов, премиера Бойко Борисов, още повече, че лично го подкрепям в действията, които той извършва".