Става ли българският мъж?
Става ли българският мъж? / Дарик Враца, Мая Ценова

Враца ще бъде включена в Национална кампания за проучване на сексуалността на българския мъж „Става ли българският мъж", организирана от сайта www.pitat.me. Допитването ще се проведе на 13 юли, от 16:00 до 20:00 часа, в центъра на града.

Целта на проучването е да се добие подробна информация относно сексуалната способност на българския мъж. Освен за „силната половина" от гражданите, има въпросници и за нежния пол. „Може ли и по колко може българският мъж?", „Добър любовник ли е българският мъж", „Удовлетворява ли партньорката си", „Обичайно с колко партньори поддържа сексуални отношения?", „Колко често се е случвало да има засечки в половия акт?" - това са само част от провокативните въпроси, които ще бъдат зададени.

Националното проучване „Става ли българският мъж?" ще се проведе в редица големи български градове, но ще може да се гласува и онлайн. Подобен тип допитване сред населението се провежда за първи път в България.
До момента проучването е проведено в Сандански и Благоевград.

От временните резултати се оказва, че в град Сандански, който някои наричат „столицата на секс туризма", жените не коментират сексуалния си живот. Едва 30% от попълнените анкети са от представителките на нежния пол, като под един процент от тях са жени на възраст над 40 години. „Не мога да коментирам", „Нямам време" и „Нямам мнение" бяха най-често даваните отговори. За разлика от дамите, мъжете бяха изключително отворени към въпросника. С усмивка и цитиране на романтични стихотворения те категорично заявиха, че в България по-добри любовници от тях няма.

В Благоевград представителките на женското съсловие също отказват да разговарят на теми, свързани с интимния им живот. За разлика от своите съседки обаче се оказа, че те са тигрици в леглото. На въпроса „Колко пъти правите секс на един сеанс с партньора ви?" над 80% от отговорите бяха „два и повече". Оказва се, че и мъжете им по-малко говорят и повече действат. Резултатите показват още, че благоевградчани са по-горди и коментират с приятели мъжките си подвизи.