Спипаха пласьори на дрога
Спипаха пласьори на дрога / Дарик - архив

Двама пласьори на дрога са били разкрити от полицията в монтанска област. И за двата случая органите на реда са получили сигнали от бдителни граждани. На уникални находки се натъкнали полицаите при претърсване на къща в гр. Берковица. В дома на 32-годишния жител на града освен 10-те полиетиленови пликчета с марихуана, с тегло 6,63 грама и  полиетиленовo пликче с амфетамин с тегло 0,58 грама, те намерили стриктно водена тетрадка с имената на клиентите на пласьора и паричните суми, които са му платили. По случая е образувано досъдебно производство.

В момент на опит за продажба на наркотици в Лом е бил хванат 22-годишен жител на крайдунавския град. Той бил задържан в непосредствена близост до блока, в който живее. При направения личен обиск в дрехите му са намерени 2 полиетиленови топчета, съдържащи суха листна маса, с тегло 3,44 грама, която при направения полеви тест реагира на амфетамин.

При последвалото претърсване в стая в дома му са намерени укрити на различни места 6 полиетиленови топчета с канабис, с общо тегло 18,87 грама. Намерените наркотични вещества са общо 22,31 грама. Мъжът е доведен в полицейското управление в Лом, където е дал обяснения и е задържан за срок от 24 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.