/ БТА
Седем кандидати за кмет на врачанското село Лиляче са регистрирани за участие в частичните местни избори на 3 юли, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

Частичните избори в селото бяха насрочени с президентски указ, след като избраният на редовните местни избори кмет Красимир Петров получи тримесечна условна присъда за управление на автомобил след употреба на алкохол. Той отново се кандидатира за участие в тези избори, издигнат пак от ВМРО-БНД.

Две села в Силистренско ще избират кмет на 3 юли

Кандидатът на ГЕРБ е Вероника Ценова, а на ДПС - Стоянка Конджова. Коалиция „БСП за България“ издига Цветослав Цветков, който бе кмет на Лиляче четири поредни мандата, но през 2019 г. бе победен от Красимир Петров. 

Кандидатурата на коалиция Демократична България е Цветелина Петкова. Партия „Възраждане“ издига за свой кандидат Калин Котов. Седмият кандидат е независим - Росен Петков, издигнат от инициативен комитет.

В избирателните списъци са вписани 1017 жители на село Лиляче, които ще гласуват в две секции. Все още не е изтекъл срокът, в който живеещите по настоящ адрес в селото могат да се впишат в избирателните списъци след подаване на заявление в община Враца.

Продължава и възможността за заявяване от хора с трайна невъзможност да достигнат до изборните места, че искат да гласуват в подвижна избирателна секция. Това ще определи и дали в селото ще бъде разкрита трета секция.
БТА