Явор Хайтов: Пиша тройка на правителството за Северозапада
Явор Хайтов: Пиша тройка на правителството за Северозапада / Дарик Враца

Своята оценка за това, което правителството е направило за Северозапада през последната една година даде днес народният представител от Врачанско и заместник председател на 43-тото Народно събрание Явор Хайтов.

"Оценката, която аз давам за втората година от работата на настоящото българско правителство, може би в европейски план, в световен или в национален план, е добра, но за Северозапада поставям, по шестобалната система, среден 3" - каза Хайтов.
Това заяви той по време на публичния отчет за втората година от дейността си като народен представител.

Причината за ниската оценка е неизпълнението на приетата Програма на правителството за стабилно развитие на Република България за периода 2014 - 2018 г. Глава 13 в тази програма е за регионалната политика. Приоритет в нея е преодоляването на икономическата изостаналост на отделни райони в страната, където влиза и целенасочена инвестиционна програма в подкрепа на развитие на Северозапада. Според Хайтов, тази програма е останала само на книга.

За това, което народният представител е свършил, е направил писмен отчет, разделен по дейности. Повече за акцентите в работата му през последната година слушателите на "Дарик" ще научат от предстояща среща в ефир с Явор Хайтов.

Депутатът от Врачанско каза също, че лично е бил във всяко едно от общо 123-те населени места от своя избирателен район с изключение на с. Сараево и се е срещал с хората, за да разбере на място техните проблеми.

Оценка на работата на Явор Хайтов като народен представител даде лидерът на Народен съюз Румен Йончев. Той каза, че за 2 години Хайтов е свършил работа като за цял мандат в Народното събрание. И по повод на журналистически въпрос, се пошегува, че той е достоен не само за министър на вътрешните работи, но и за премиер.