Провежда се конференция за бъдещето на животновъдството
Провежда се конференция за бъдещето на животновъдството / Дарик Враца - архив

Международна конференция „Животновъдството в България – бъдещо развитие“ се провежда днес и утре във Враца. Конференцията има за основна цел да се разясни прилагането на европейското законодателство в областта на животновъдството, да се посочат основните проблеми при прилагането в България и да се сравнят практиките в различните държави-членки на ЕС.

Специално внимание ще бъде обърнато на възможностите за достъп до финансиране и усвояване на европейските фондове. Друга важна цел е да се насърчи сдружаването на животновъдите в България и да се създадат контакти с представителни европейски организации и партньори в областта на животновъдството и други сродни отрасли. В конференцията се очаква да вземе участие представител на генерална дирекция „Земеделие“ на Европейската комисия.

Очакват се и представители на Европейския икономически и социален комитет, Народното събрание на Република България, Министерство на земеделието, Комисията по Европейските фондове, Фонд „Земеделие“, общините, областните управи и фермери, както и участници от Обединеното кралство, Испания, Швейцария, Германия, Румъния, Гърция и Италия.