Поражения от силен дъжд и мълнии
Поражения от силен дъжд и мълнии / Дарик Враца - архив

Мълнии са причинили два пожара във Видин и Дунавци, съобщават от ОД на МВР.
В 16.33 часа вчера следобед, в резултат на природното явление е възникнал пожар в имот на ул."Божур" в кв."Нов път". Огънят е унищожил 120 кв.м. покривна конструкция, 500 бали люцерна и слама, 5 куб.м. дърва за огрев, домашно имущество. В потушаването на пожара са участвали три автомобила на РСПБЗН-Видин.

Минути по-късно, в 17.48 часа пак в резултат на паднала мълния възникнал пожар и в гр.Дунавци. Огънят е унищожил 100 кв.м покривна конструкция, 2 куб.м дърва за огрев и домашно имущество. В потушаването на пожара са участвали два автомобила на РСПБЗН-Видин.

През вчерашния ден спасителни екипи са реагирали на 11 сигнала за необходимост от оказване на техническа помощ, в резултат на проливния дъжд и силния вятър. 10 са били сигналите за паднали дървета и клони, един за отводняване на ул."Средна гора" в областния град. Екипите са отстранили паднали дървета във Видин на улиците „Железничарска", „Екзарх Йосиф І", „Васил Левски", бул.„Панония", кварталите „Химик" и „Баба Тонка". Отстранено е дърво, паднало на околовръстния път на града и дърво, паднало на пътя между селата Куделин и Връв.