Подробности за катастрофата край с. Вирове
Подробности за катастрофата край с. Вирове / Дарик Враца - архив

Полицията в Монтана изнесе информация около катастрофата, станала в късния следобед вчера на кръстовище в монтанското село Вирове. При катастрофата загина един човек, а други 5 бяха ранени. С опасност за живота е 13-годишно дете от Лом.

Според полицията на кръстовището в с. Вирове за с. Габровница от ул. "Габровска" се включва в движението по главен път ІІ-81, лек автомобил "Опел Астра" с врачанска регистрация, управляван от В.А. /25 год./ от с. Върбица. В следствие на това се сблъсква с два автомобила -  с движещия се по главен път II-81, с посока от гр. Лом към гр. Монтана лек автомобил "Алфа Ромео 147" с монтанска регистрация, управляван от Н.Л. /31 год./ от с. Аспарухово, обл. Монтана и с движещия се от гр. Монтана към гр. Лом лек автомобил "БМВ Х 6" с монтанска регистрация, управляван от П.Й. /38 год./ от гр. Лом.

В резултат на възникналото ПТП е починал пътник на задна дясна седалка от лекия автомобил "Опел Астра" - П.В. /47 год./ от с. Върбица, обл. Враца. Със сериозни счупвания, травми и разкъсвания са Т.А. /22 год./ и А.М. /39 год./ от с. Върбица, Н.Л. /31 год./ от с. Аспарухово и К.С. /30 год./ от гр. Монтана, а В.П. /13 год./ от гр. Лом е с опасност за живота.  Водачът на Астрата - В.А. е изпробван с техническо средство, като светлинната индикация на уреда е отчела 1 промил алкохол в издишания от него въздух. Пробите на останалите участници са отрицателни. Причините за възникналото ПТП са в процес на изясняване. Местопроизшествието е посетено от дежурна група. По случая е образувано ДП по чл. 343, ал. 1, б."в" и продължава работа РУ Монтана.