Пет дървета са смачкали автомобили във Видин
Пет дървета са смачкали автомобили във Видин / Нова телевизия и Община Видин

Второ заседание на Общинския щаб за защита при бедствия се проведе след разразилата се вчера следобеда буря във Видин. Кметът Огнян Ценков призова всички отговорни звена в общината и институции във Видин за тясна координация с цел бързо преодоляване на щетите. На територията на целия град има счупени и паднали клони и листа. За да се нормализира обстановката, от звено „Чистота" ще работят без прекъсване и през почивните дни. В момента, съвместно с фирмата по озеленяване е създадена организация за почистване на улиците и отстраняване на опасни клони на дървета.

Пет дървета са смачкали автомобили във Видин
netinfo

Днес ще бъде разчистен и участъкът от Художествената галерия до Телеграф капия в Крайдунавския парк. След протеклите покриви на някои сгради, се наложиха спешни ремонтни дейности. В момента строителната група към Община Видин отстранява повредите в ОУ „Св. Климент Охридски".

По време на заседанието на щаба отново като проблем от първостепенно значение бе посочен този с почистването на дъждоприемните шахти. За целта работят две групи на общината. От ВиК дружеството във Видин също ще използват специализирана техника и ще синхронизират усилията в тази посока.

Пет дървета са смачкали автомобили във Видин
netinfo

Получени са сигнали за пропаднала асфалтова настилка на някои места, които се проверяват. Част от ул. „Княз Борис I" в кв. „Калето" е била затворена за движение, но вече е проходима. Възникнал е проблем с трафопост на централния пазар, но от ЧЕЗ увериха, че е отстранен.
Падналите дървета са 7, като 5 от тях - върху автомобили. Пострадали са силно още 5, две от тях са отсечени и предстои още 1 да се отстрани, а на останалите ще се намали височината на короната.

След 22 часа снощи сигнали не са постъпвали. Няма селища без водоснабдяване и електрозахранване в общината. Най-силно от природната стихия е пострадал град Видин, но обстановката постепенно се нормализира. Според метеорологичната прогноза не се очакват проливни дъждове и бури в региона през следващите дни.

Пет дървета са смачкали автомобили във Видин
netinfo

Общинският кризисен щаб остава в готовност. Кметът на Видин Огнян Ценков каза, че ако ситуацията се усложни, ще бъде свикан спешно. Следващото заседание е насрочено за утре, в 10 часа.