конкурс за св. Валентин
конкурс за св. Валентин / netinfo
Деветнадесетото издание на концерта-конкурс „Песен на Свети Валентин” се проведе в залата на Симфониета - Видин.  Организатори на инициативата и тази година са Община Видин и Общинският съвет по наркотични вещества.

С песни, посветени на любовта, в конкурса участваха oбщо 13 индивидуални изпълнители и групи. Те бяха оценени от петчленно жури. Гост на концерта бе заместник-кметът по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова, която поздрави присъстващите и пожела успех на младите таланти от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков.
 

конкурс за св. Валентин
netinfo


След като всички участници представиха своите песни, журито имаше тежката задача да определи най-добрите. На трето място бе класирана Никол Божидарова от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ със своя авторска песен. Втората позиция бе заета от Йоана Тодорова, ученичка в ППМГ „Екзарх Антим I“. Призовото място и професионален запис в студио на Радио „Видин“ получи Елизабета Страхилова – възпитаничка на СУ „Цар Симеон Велики“, с песента на Ета Джеймс „Black orpheus“. Фаворит на публиката стана Габриела Ничева от Гимназията с преподаване на чужди езици. Поощрителни награди получиха Михаела Дончева и Арсен Арутюнян.

Наградите връчи заместник-кметът Десислава Тодорова. Община Видин бе осигурила торти за участниците, класирани на първите три места, а за всички останали имаше кутии с бонбони.

За настроението на публиката в Деня на любовта допринесоха джаз-балет „Фейм” към читалище „Цвят” и танцова формация „901” от ГПЧЕ „Йордан Радичков“. По традиция доброволци от Общинския съвет по наркотични вещества раздаваха на младите хора собственоръчно изработени „валентинки“ и балони.