Партиите не се разбраха за зам.председателите на РИК
Партиите не се разбраха за зам.председателите на РИК / Областна администрация - Враца

Областният управител на област Враца Малина Николова проведе днес консултации с представителите на всички парламентарно представени партии и коалиции за назначаване на състав на Районна избирателна комисия в 6-ти МИР – Враца в насрочените избори за народни представители.

Присъстващите бяха запознати с Решение № 4130-НС от 26.01.2017 г. на Централната избирателна комисия, в което се определя общият брой на членовете на Районната избирателна комисия да е 13, включително председател, двама заместник-председатели и секретар.

Партиите не се разбраха за зампредседателите на РИК
netinfo
Съотношението между партиите и коалициите от партии са: Партия „ГЕРБ” – 4 членове, за Коалиция „БСП лява България“ – 2 членове, за Партия „ДПС“ – 2 членове, за Коалиция „Реформаторски блок“ – 1 член, за Коалиция „Патриотичен фронт“ – 1 член, за Коалиция „България без цензура“ – 1 член, за Партия „Атака”– 1 член, за Коалиция „АБВ“ – 1 член.
След проведените дебати не беше постигнато съгласие за разпределение на длъжностите заместник-председатели и секретар.

Всички предложения са изпратени на Централната избирателна комисия, която следва да назначи окончателния състав на РИК. Правомощията на Районна избирателна комисия Враца започват от 4 февруари 2017 г. и приключват на 9 април 2017 г.

Партиите не се разбраха за зампредседателите на РИК
netinfo