Пародия на Шекспирови съчинения - с рекорден зрителски интерес
Пародия на Шекспирови съчинения - с рекорден зрителски интерес / ДКТ Враца

51-ото представление на спектакъла „Шекспир – събрани съчинения” от Джес Адам Даниъл ще се изиграе в сряда, на 29 октомври, в камерната зала на Врачанския драмоатично-куклен театър.  През последните години рядко се е случвало една постановка да има толкова дълъг живот, като творбата на режисьора Венцислав Асенов, която продължава да се радва на огромен зрителски интерес.

Според един от тримата актьори в представлението - Анатоли Бенкин, това се дължи на „факта, че представлението е необичайно. А главното действащо лице в творбата е публиката, което прави всяко следващо представление по-различно от предишното”. Така зрител, който е гледал веднъж спектакъла, може спокойно да го направи още веднъж, защото със сигурност представлението няма да му е познато.

„Шекспир – събрани съчения” е гледано от публиката във Видин, Лом, Монтана, Козлодуй, Криводол, Борован, Ботевград, София... и дори във Врачанския затвор. „Първоначално бях скептично настроен към това да играем в затвора. Обаче след спектакъла бяха впечатлен от това, че хората там го разбраха, слушаха внимателно и аплодираха, когато е нужно. Това е едно от най-хубавите представления, които сме играли”, допълва Бенкин.

Авторите на спектакъла държат да отбележат, че е трудно да се изиграе „една пародия върху всички значими творби на Уилям Шекспир”, но те го правят с желание и огромен хъс.

 

За качествата на спектакъла говори и факта, че билети за представлението на 29 октомври вече не се предлагат, тъй като са продадени. В същото време капацитетът на следващия спектакъл – на 6 ноември от 19 часа, е запълнен наполовина.