Отчитат работата на антикорупционните комисии
Отчитат работата на антикорупционните комисии / Дарик Враца

20-ти Обществен антикорупционен форум: “Ефективна публична администрация. Резултати от контролната дейност на териториалните звена на изпълнителната власт“ ще бъде открит днес, в 11 часа в Областна администрация Враца. Форумът е част от антикорупционната информационна кампания на Областния обществен съвет за превенция на корупцията-Област Враца за 2013 г.

Във форума ще вземат участие кметовете на общините от Област Враца, ръководители на териториални звена с контролни функции, неправителствени организации, представители на работодателските организации и синдикатите, членове на Областния обществен  съвет за превенция на корупцията и представители на печатните и електронни регионални и национални медии.

Областният управител ще отчете дейността на Областния обществен съвет за превенция на корупцията за 2013 г.

Ръководители на териториални звена с контролни функции ще запознаят участниците с обобщена информация от контролната дейност за периода 01.12.2012 г. 01.12.2013 г., включително и евентуални случаи свързани с корупция.

Кметовете на общини също ще имат възможност да представят опита по разглеждане на  сигнали за корупция и предприетите действия.

В рамките на форума ще бъдат представени добри практики за партньорство между неправителствения сектор, регионалната и местна власт  в контекста на тринадесет години приемственост в превенцията на корупцията на територията на Област Враца и активната дейност на Областния обществен съвет за превенция на корупцията-Област Враца.

Ваня Нушева Програмен директор на Асоциация „Прозрачност без граници“ – София ще представи резултати от национално изследване: „Пактът на почтеност, като инструмент за наблюдение на обществените поръчки“.

 

От антикорупционна мрежа  Ангажираност Граждански Инициативи  и Прозрачност /АГИП/- Враца ще оповестят данни за гражданското доверие в институциите и  ще обявят за трета поредна година рейтинга на общините от област Враца.