/ Dariknews.bg, архив
Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура-Оряхово и защитата на обвиняемия за това, че на 05 юни в с. Селановци, област Враца, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил марка „Форд“, модел „Мондео“, след като е  употребил наркотични вещества, а именно: „АМР“ - амфетамини.

Осъдиха водач без книжка за катастрофа със загинало момиче

Условното наказание ‚лишаване от свобода“ е за срок от 4 месеца. Досъдебното производство се е провело по реда на бързото производство, след като органите на реда  извършили проверка на обвиняемия чрез техническо средство - дрегер и установили, че е употребил наркотични вещества, уточняват от прокуратурата.

Осъдиха водач без книжка за катастрофа със загинало момиче

Обвиняемият е признал вината си за извършеното деяние и се споразумял с РП-Оряхово да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4  месеца, изпълнението на което било отложено за срок от 3  години.

На обвиняемия било отнето и правото да управлява МПС за срок от 6 месеца. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване и протест