Кметът при откриването на обновената детска градина.
Кметът при откриването на обновената детска градина. / Дарик - Враца
Детска градина № 7 „Приказен свят” в Монтана е една от двете, ремонтирани по проект за модернизиране на образователната инфраструктура, финансиран с европейски средства. Днес кметът Златко Живков представи направеното в сградата, с капацитет 150 деца. Тя е напълно реновирана, а инвестицията е близо 1милион и 400 хиляди лева. Още 20 хиляди лева са отпуснати от общинския бюджет за нови детски креватчета.

Посрещането на кмета.
Дарик - Враца

„Благодаря на всички, които се погрижиха да бъде реализирана тази мечта. Дано и всички останали имат тази възможност да създадат по-добри условия за възпитанието на нашите деца - заяви кметът Живков. Това е една от най-големите детски градини в района на жилищните квартали „Младост” и „Плиска”, където живеят 19 хиляди души."

От своя страна Трайка Трайкова – началник  на Регионалното управление по образование призова педагозите да помнят, че оценката за труда им е това, което постигат децата.

Обновената детска градина.
Дарик - Враца

Проектът за обновяване на образователната инфраструктура в Монтана е на общата стойност близо 8 милиона 675 хиляди лева. От тях 7 милиона 189 хиляди лева са европейско финансиране, 1 милион 268 хиляди лева - национално съфинансиране и 216 хиляди – собствен принос на община Монтана. Средствата са предназначени за основно обновяване на четири сгради -  на Природо-математическата гимназия и Гимназията за преподаване на чужди езици,  на ІІІ и ІV основно училище, на детска градина № 7 и на детска градина № 4.